Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (8 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg zvěřiny (plecko, krk, žebra), 1 lžíce cukru, 1 větší mrkev, 1/2 středního celeru, 1 menší petržel, 6 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 5 dkg másla, 2 lžíce 8% octa,  2 dl červeného vína, 1 pokrájená střední cibule, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, na špičku nože zázvoru, 2 hřebíčky, 2 snítky tymiánu, 1 menší bobkový list, perník na strouhání, 1 lžíce zavařeniny, podle chuti citrónová šťáva a kůra, popřípadě 2 lžíce sekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíce sekaných opraných rozinek.

Zvěřinu nakrájíme na kousky. Na kastrol dáme lžíce cukru, pokrájenou mrkev, celer a petržel, máslo a kostičky slaniny a necháme zhnědnout. Vložíme připravenou zvěřinu, osolíme, přidáme ocet, sklenku červeného vína, lžíci vody, nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, snítky tymiánu, hřebíčky, špetku zázvoru. Zvěřinu dusíme doměkka. Pak ji vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Necháme přejít var a nakonec přidáme lžíci zavařeniny (rybízové, šípkové, bezinkové a pod.). Můžeme  ochutit trošku citrónové šťávy a nastrouhané citrónové kůry. Omáčka musí být příjemně sladkokyselá. Můžeme přidat i 2 lžíce posekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíci sekaných opraných rozinek.

 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.