1-1,2 kg zvěřiny (plecko, krk, žebra), 1 lžíce cukru, 1 větší mrkev, 1/2 středního celeru, 1 menší petržel, 6 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 5 dkg másla, 2 lžíce 8% octa, 2 dl červeného vína, 1 pokrájená střední cibule, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, na špičku nože zázvoru, 2 hřebíčky, 2 snítky tymiánu, 1 menší bobkový list, perník na strouhání, 1 lžíce zavařeniny, podle chuti citrónová šťáva a kůra, popřípadě 2 lžíce sekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíce sekaných opraných rozinek.
Zvěřinu nakrájíme na kousky. Na kastrol dáme lžíce cukru, pokrájenou mrkev, celer a petržel, máslo a kostičky slaniny a necháme zhnědnout. Vložíme připravenou zvěřinu, osolíme, přidáme ocet, sklenku červeného vína, lžíci vody, nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, snítky tymiánu, hřebíčky, špetku zázvoru. Zvěřinu dusíme doměkka. Pak ji vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Necháme přejít var a nakonec přidáme lžíci zavařeniny (rybízové, šípkové, bezinkové a pod.). Můžeme ochutit trošku citrónové šťávy a nastrouhané citrónové kůry. Omáčka musí být příjemně sladkokyselá. Můžeme přidat i 2 lžíce posekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíci sekaných opraných rozinek.