Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (6 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny (plecko, krk, žebra), 1 lžíce cukru, 1 větší mrkev, 1/2 středního celeru, 1 menší petržel, 6 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 5 dkg másla, 2 lžíce 8% octa,  2 dl červeného vína, 1 pokrájená střední cibule, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, na špičku nože zázvoru, 2 hřebíčky, 2 snítky tymiánu, 1 menší bobkový list, perník na strouhání, 1 lžíce zavařeniny, podle chuti citrónová šťáva a kůra, popřípadě 2 lžíce sekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíce sekaných opraných rozinek.

Zvěřinu nakrájíme na kousky. Na kastrol dáme lžíce cukru, pokrájenou mrkev, celer a petržel, máslo a kostičky slaniny a necháme zhnědnout. Vložíme připravenou zvěřinu, osolíme, přidáme ocet, sklenku červeného vína, lžíci vody, nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, snítky tymiánu, hřebíčky, špetku zázvoru. Zvěřinu dusíme doměkka. Pak ji vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Necháme přejít var a nakonec přidáme lžíci zavařeniny (rybízové, šípkové, bezinkové a pod.). Můžeme  ochutit trošku citrónové šťávy a nastrouhané citrónové kůry. Omáčka musí být příjemně sladkokyselá. Můžeme přidat i 2 lžíce posekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíci sekaných opraných rozinek.

 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.

Podporujeme