1-1,2 kg zvěřiny z plecka, krku, žeber, 10 dkg másla, 10 dkg slaniny, 1 velká cibule, 2 menší mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 4 kostky cukru, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 6 celých pepřů, 6 zrnek nového koření, 1/3 l červeného vína, 2 dl vývaru, citrónová šťáva, 3 dkg másla, jíška.
Zvěřinu odblaníme a pokrájíme na kousky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, vše pokrájené na kostičky nebo nudličky. Přidáme cukr a zasmahneme. Potom vložíme na kousky pokrájenou zvěřinu, osolíme a opečeme ze všech stran. Přidáme hřebíček, bobkový list, pepř, nové koření. Přilijeme červené víno a podusíme, pak přilijeme hovězí vývar nebo Masox rozpuštěný ve vodě, hrnec uzavřeme a dusíme doměkka 15-35 minut. Měkkou zvěřinu vyjmeme nebo shrneme ke straně, šťávu zahustíme jíškou a podle chuti zakapeme citrónovou šťávou. Necháme přejít var a podáváme se zvěřinou.