Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.10 (5 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

3/4 kg zvěřiny (např. z plecka a kýty), lžička koření na divočinu, 2 kuličky jalovce, sůl, olej, 2 cibule, stroužek česneku, 7 dkg slaniny, 3 lžičky rajčatového protlaku, 1 malá feferonka (můžeme vynechat), 20-30 dkg kořenové zeleniny, hladká mouka.

Maso nakrájíme na kostky, posolíme, dáme do misky, přidáme lžíci oleje, jalovec, vše promícháme a necháme uležet v chladu přes noc. Cibuli nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájenou slaninu a obojí orestujeme. Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se vysmahne do tuku. Pak přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil, podlijeme horkou vodou (asi 1 cm nad maso), dusíme pod pokličkou do měkka Mírně doléváme  vodu. Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou. Omáčku necháme provařit asi 15 až 20min, až nám pustí tuk na povrchu. Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme zavařit.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.