3/4 kg zvěřiny (např. z plecka a kýty), lžička koření na divočinu, 2 kuličky jalovce, sůl, olej, 2 cibule, stroužek česneku, 7 dkg slaniny, 3 lžičky rajčatového protlaku, 1 malá feferonka (můžeme vynechat), 20-30 dkg kořenové zeleniny, hladká mouka.
Maso nakrájíme na kostky, posolíme, dáme do misky, přidáme lžíci oleje, jalovec, vše promícháme a necháme uležet v chladu přes noc. Cibuli nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájenou slaninu a obojí orestujeme. Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se vysmahne do tuku. Pak přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil, podlijeme horkou vodou (asi 1 cm nad maso), dusíme pod pokličkou do měkka Mírně doléváme vodu. Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou. Omáčku necháme provařit asi 15 až 20min, až nám pustí tuk na povrchu. Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme zavařit.