1-1,2 kg zvěřiny z plecka, krku nebo žeber, 15 dkg sádla, 2-3 velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička papriky, 3 větší zelené papriky, 4 větší rajčata (nemáme-li, tedy 3 lžíce protlaku), 1/3 l bílého vína, sůl, mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 60 dkg brambor, 1 lžička kmínu.
Zvěřinu pokrájíme na kousky. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku, zamícháme a vložíme připravenou zvěřinu. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a opečeme ze všech stran. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme trochu vínem, přidáme pokrájená oloupaná rajčata, vydusíme a opět podlijeme vínem. Hrnec dobře uzavřeme. Když je maso zpola měkké, přidáme nakrájené brambory a nakrájené paprikové lusky, přilijeme zbytek vína a dodusíme doměkka. Připravujeme-li pokrm v tlakovém hrnci, dáme do něj po opečení zvěřiny podložku, aby se nám pokrm nepřipálil. V obyčejném hrnci je třeba během přípravy obsahem několikrát zamíchat.