Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (4 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg  hřbetů ze zvěřiny, 3 dkg másla (cca 2 lžíce), 20 dkg  žampiónů, 10-15 dkg  nakrájené klobásy nebo šunky, 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky, špetka tymiánu, 1 rozšlehaný žloutek, 5 dkg slaniny, 1 dl bílého vína, sůl, pepř.

Po celé délce hřbetu uděláme hluboký řez. Řez rozevřeme a boky lehce naklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampiony nakrájené na plátky. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián, petrželku a osolíme. Vzniklou směsí potřeme rozevřené boky hřbetů. Boky hřbetů přiložíme k sobě a hřbet svážeme potravinářským provázkem. Hřbety osolíme a orestujeme po všech stranách, aby se maso uzavřelo. Hřbety vložíme na pekáč, navrch položíme plátky slaniny a mírně podlijeme vodou. Pečeme v troubě do měkka za mírného podlévání vodou. Měkkou pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do výpeku přilijeme víno, dosolíme, opepříme a krátce povaříme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.