1-1,2 kg hřbetu nebo kýty, 10 dkg slaniny, sůl, pepř, 2 hřebíčky, hrstička oloupaných mandlí, 1 velká cibule, olej, vývar, sůl.
Omáčka: 1 lžíce citrónové šťávy, 1 dl šťávy z višňového kompotu, 1 dl vypeckovaných višní, 5 dkg oloupaných mandlí, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 dl bílého vína, jíška.
Suroviny omáčky rozmixujeme.
Zvěřinu odblaníme, protáhneme hustě klínky slaniny střídavě s oloupanými půlkami mandlí. Maso osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Maso vložíme na pekáč, přidáme pokrájenou cibuli a 2 hřebíčky. Pečeme do měkka za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Měkké maso vyndáme do tepla. Do šťávy z pečeně přidáme připravenou rozmixovanou omáčku a krátce povaříme a dosolíme.