MŮJ TIP
1-1,2 kg zvěřiny, 4-6 stroužků česneku, olej, sůl.
Marináda: 2 lžíce olivového oleje (pokud nemáme, použijeme slunečnicový olej) , 1 menší cibule jemně nakrájená, 2 polévkové lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, ½ lžičky soli, 1 lžíce ústřicové omáčky, Worcesterová omáčka na zastříknutí marinády, citronová šťáva z ½ citronu. Vše dáme do hrnečku a promícháme.
Odblaněnou kýtu nebo hřbet protáhneme klínky česneku, osolíme, potřeme olejem a dáme do pekáče. Maso potřeme lžičkou marinády, mírně podlijeme vodou a pečeme zvolna do měkka. Během pečení maso postupně potíráme marinádou. Podle potřeby pečeni podléváme horkou vodou. Měkké maso rozkrájíme na plátky a přelijeme šťávou.