1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 1 velká cibule, 1dl červeného vína, 1 lžíce mleté papriky, 7 kuliček pepře, 2 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, 5 vypeckovaných sušených švestek, 2 dkg vlašských ořechů, lžíce másla, olej, několik chlebových kůrek, sůl.
Zvěřinu odblaníme, osolíme a osmahneme na oleji. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme kořenovou zeleninu a orestujeme. Do pekáče dáme maso, zaprášíme paprikou, vložíme kuličky pepře, hřebíček a roztlučený jalovec. Podlijeme trochu vína a horkou vodou a dusíme pod pokličkou do měkka za občasného podlévání vodou. Měkké maso vyndáme do tepla a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme zbytek vína, nakrájené sušené švestky, nasekané vlašské ořechy, lžíci másla a povaříme. Do omáčky přidáme trochu nastrouhané chlebové kůrky a krátce povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky.