Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (2 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,2 kg vykostěné a odblaněné zvěřiny ze hřbetu, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžíce sádla, 1dl červeného vína, 1 cibule, 5 celých pepřů, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, jíška, šťáva z 1 pomeranče, sůl.

Chlebová směs: 10 dkg tvrdého strouhaného chleba, 1/2 lžičky cukru, špetička mleté skořice, 1 lžička citrónové šťávy, 1dl červeného vína.

Hřbet protáhneme slaninou a osolíme. Hřbet dáme do pekáče na rozehřáté sádlo, přidáme pokrájenou cibuli s kořením. Na maso položíme zbylé nudličky slaniny a pečeme do měkka. Během pečení podléváme červeným a pečeni přeléváme  vypečenou šťávou. Před dopečením v otevřeném pekáči potřeme hřbet chlebovou směsí a dohněda a křupava zapečeme. Přitom pečeni poléváme vypečenou šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, necháme přejít var a nakonec přidáme šťávu z pomeranče.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.