1-1,2 kg vykostěné a odblaněné zvěřiny ze hřbetu, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžíce sádla, 1dl červeného vína, 1 cibule, 5 celých pepřů, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, jíška, šťáva z 1 pomeranče, sůl.
Chlebová směs: 10 dkg tvrdého strouhaného chleba, 1/2 lžičky cukru, špetička mleté skořice, 1 lžička citrónové šťávy, 1dl červeného vína.
Hřbet protáhneme slaninou a osolíme. Hřbet dáme do pekáče na rozehřáté sádlo, přidáme pokrájenou cibuli s kořením. Na maso položíme zbylé nudličky slaniny a pečeme do měkka. Během pečení podléváme červeným a pečeni přeléváme vypečenou šťávou. Před dopečením v otevřeném pekáči potřeme hřbet chlebovou směsí a dohněda a křupava zapečeme. Přitom pečeni poléváme vypečenou šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, necháme přejít var a nakonec přidáme šťávu z pomeranče.