MŮJ TIP
1-1,2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu mladého kusu, 2 větší cibule, (2 velké stroužky česneku), slanina nebo uzený bůček, pepř, sůl, olej.
Zvěřinu nakrájíme na menší stejně velké plátky. Plátky lehce naklepeme, jemně osolíme (pozor! Bůček i slanina jsou slané), opepříme, (můžeme potřít utřeným česnekem), posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a poklademe plátky slaniny nebo uzeného bůčku. Takto upravené plátky navrstvíme do sloupečku na sebe tak, aby se nám vešly do pekáče. Převážeme nití (můžeme spojit propíchnutím menší grilovací jehlou). Nahoře i vespod budou plátky slaniny nebo bůčku. Na pekáč dáme trošku oleje, vložíme sloupečky a pečeme v troubě, slabě podléváme vodou. Měkkou zvěřinu vyndáme a nakrájíme napříč. Jednotlivé plátky nerozebíráme.