Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.89 (14 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

Mladý jezevec, 10dkg slaniny nebo 30-50 dkg uzených vepřových žeber, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 2 větší cibule, 3 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nové koření, sůl, sádlo.

Staženého, odblaněného a na porce rozdělaného jezevce hustě obalíme v drobně nakrájené cibuli na 1 den. Po 1 dni cibuli vyměníme, zalijeme zakysaným podmáslím a necháme další 2 dny v chladu uležet. Maso vyjmeme z nálevu, omyjeme a nálev vyhodíme. Maso osolíme a dáme na pekáč. Na sádle orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu s cibuli. Zeleninu s kořením dáme k masu a navrch položíme proužky slaniny nebo díly uzených vepřových žeber. Podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, dopečeme maso v otevřeném pekáči. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

Variace: Odleželého a nasoleného jezevce vyudíme a pak pečeme s kořenovou zeleninou podle receptu bez uzených žeber.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.