0,5 – 0,75 kachních prsíček, 1 dl vína portského charakteru, olej, sůl, mletý pepř,.
Sušené švestky naplníme mandlemi. Kachním prsíčkám nařízneme kůži a společně se švestkami je marinujeme v misce několik hodin v portském víně. Prsíčka vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a krátce opečeme na rozpálené pánvi. Prsíčka dáme na pekáč s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Upečená kachní prsíčka nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na švestky přelité omáčkou.
Omáčka: 6 dkg mrkve, 5 dkg celeru, 2 dkg petržele, 10 dkg cibule, 2 dkg rajského protlaku, 4 dkg švestkových povidel, 2 dl červeného vína, 1,5 g divokého koření, 6 dkg sušených švestek, oloupané mandle, 10 dkg kachních nebo kuřecích jater, vývar, jíška, sůl.
Játra nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev petržel, celer a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji, přidáme divoké koření a osolíme. Do tohoto základu zarestujeme rajský protlak a švestková povidla. Zalijeme přiměřeně horkým vývarem, červeným vínem a povaříme 15 minut. Zahustíme jíškou a vaříme ještě cca ½ hodiny. Omáčku přecedíme a zpátky do ní zeleninu propasírujeme.
Přidáme plněné švestky, kostičky jater a zvolna dusíme 10 minut.