Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 – 0,75 kachních prsíček,  1 dl vína portského charakteru, olej, sůl, mletý pepř,.

Sušené švestky naplníme mandlemi. Kachním prsíčkám nařízneme kůži a společně se švestkami je marinujeme v misce několik hodin v portském víně. Prsíčka vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a krátce opečeme na rozpálené pánvi. Prsíčka dáme na pekáč s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Upečená kachní prsíčka nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na švestky přelité omáčkou.

Omáčka:  6 dkg mrkve, 5 dkg celeru, 2 dkg petržele, 10 dkg cibule, 2 dkg rajského protlaku, 4 dkg švestkových povidel, 2 dl červeného vína, 1,5 g divokého koření, 6 dkg sušených švestek, oloupané mandle, 10 dkg kachních nebo kuřecích jater, vývar, jíška, sůl.

Játra nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev petržel, celer a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji, přidáme divoké koření a osolíme. Do tohoto základu zarestujeme rajský protlak a švestková povidla. Zalijeme přiměřeně horkým vývarem, červeným vínem a povaříme 15 minut. Zahustíme jíškou a vaříme ještě cca ½ hodiny. Omáčku přecedíme a zpátky do ní zeleninu propasírujeme.
Přidáme plněné švestky, kostičky jater a zvolna dusíme 10 minut.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.