1 kachna (může být starší), sůl, 10 dkg slaniny, máslo, 1 menší mrkev, 1/4 menšího celeru, 1 malá petržel, 2 cibule, 2 dl červeného vína, sůl, jíška.
Kachnu protáhneme slaninou a osolíme. Kachnu uvnitř osolíme a vytřeme jednou nastrouhanou cibulí. Na pekáčku osmahneme na másle pokrájenou mrkev, celer, petržel a druhou posekanou cibuli. Kachnu po obou stranách opečeme. Pak vše vložíme do tlakového hrnce na podložku a dusíme doměkka 20-30 minut. Měkkou kachnu vyjmeme z tlakového hrnce a dáme zpět na pekáč, podlijeme vínem a spolu se šťávou a zeleninou necháme v troubě zčervenat. Podle potřeby ještě trochu podlijeme vodou. Pak šťávu propasírujeme a zahustíme jíškou.