Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (6 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

2 kachny, pomeranče podle potřeby, 2 jablka, 1 lžíce oloupaných a rozpůlených mandlí, 1 lžička namočených hrozinek, 1 bobkový list, 1 mrkev, 1 cibule, 1 rajče, špetka tymiánu, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíci karamelu, 2 dl červeného vína, škrobová moučka.

Kachny osolíme vně i vevnitř a opepříme. Oloupeme 3 pomeranče a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců  nakrájíme na kostičky  Namočené rozinky scedíme, přidáme strouhanku, vše smícháme a kachny tím naplníme. Pokud je třeba, doplníme břišní dutinu oloupanými pomeranči. Kachny zašijeme a dáme na pekáč. Kachny obložíme na kolečka nakrájenou mrkví, nadrobno nakrájenou cibulí, vložíme zbylou nádivku,  přidáme koření a pokrájená rajčata. Podlijeme troškou vína a pečeme v přikrytém pekáči. Po ¾ hodině pekáč odkryjeme a dopečeme. Při pečení podléváme vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Z jednoho pečlivě omytého pomeranče nastrouháme kůru (můžeme vynechat), vymačkáme šťávu, vše smícháme s karamelem. Pečené kachny vyjmeme z pekáče, vypečenou šťávu scedíme a povaříme. Do vařící šťávy vlijeme pomerančovou šťávu s karamelem a zahustíme lžičkou škrobu, který jsme před tím rozmíchali v trošce studené vody a chvíli povaříme. Porce kachny přeléváme na talíři pomerančovou šťávou.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.