Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)
AddThis Social Bookmark Button

1-1,5 kg kostí ze zvěřiny (podle možnosti i více), sůl, kousek celeru, mrkve, petržele, 1 velká cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce (můžeme vynechat), 5 kuliček nového koření, libeček, šafrán, dvě vajíčka, polohrubá mouka, olej, máslo, čerstvá nebo zmražená pažitka, bazalka.

Kosti dáme do hrnce s vodou osolíme a vaříme cca 15 minut. Pečlivě sbíráme tvořící se pěnu (sráží se vyluhující se krev).
Pak přidáme 5 kuliček nové koření, 5 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce a kousek libečku a vaříme asi dvě hodiny. Na poslední půlhodinu varu přidáme pokrájenou kořenovou, celou cibuli a 1 bobkový list. Hotový vývar slijeme přes cedník a dle potřeby dochutíme polévkovým kořením, solí a mletým pepřem.

Příprava svítku: k přípravě svítku použijeme dvě vejce, u kterých nejdříve oddělíme žloutek od bílku. Svítek připravíme jako polotuhé těsto ze žloutků, pěti polévkových lžic hrubé mouky, špetky mletého šafránu, soli, lžíce nasekané pažitky a sněhu našlehaného z bílků. Svítek připravujeme na oleji ve kterém necháme těsně před položením těsta rozpustit lžíci másla. Těsto smažíme ve vrstvě asi půl centimetru vysoké a po vychladnutí ho krájíme na tenké nudličky. Do vývaru můžeme na talíř přidat nadrobno nasekanou pažitku, bazalku nebo petrželku.
 

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.