Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (5 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

(Pod netradičním názvem se skrývá silná polévka-vývar ze zvěřinových kostí-vzpruha po poslední leči, nebo i v jejím průběhu, kdy dodá strávníkovi novou sílu).

Kosti ze zvěřiny (pokud nemáte, tak hovězí kosti)  opláchneme a vložíme na hluboký plech, doplní se hrubě nakrájenou kořenovou zeleninou, dvěma cibulemi. Cibule zhruba očistíme a necháme i se slupkou. Přidáme několik kuliček nového koření, několik celých pepřů, několik jalovčinek, můžeme i jemně zasypat Vegetou a zprudka v troubě opečeme do tmavohněda. Vše dáme do studené vody a vaříme - jen tak převalujeme  na mírném ohni několik hodin (minimálně 3 hod, lépe i déle). Přecedíme přes jemné sítko. Zbytky masa využijeme na paštiku nebo sekanou. Čistý vývar podáváme bez přísad v malých čajových nebo kávových hrncích.

Vliv na konzumenta je přímo zázračný. Zajímavé je, že v zásadě nepřidáváme žádnou sůl, nebo jen minimálně. Dlouhým vařením se vyvaří z kostí i minerály, které sůl téměř úplně nahradí. Samozřejmě pokud do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, nudle a pod, získáme kvalitní polévku, nebo silného vývaru.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.