0,75-1 kg mladé zvěřiny z kýty černé nebo jiné spárkaté zvěře), 8 dkg slaniny, 2 lžíce koňaku (nebo Staré Myslivecké), mletý pepř, 25 dkg žampionů nebo hřibovitých hub, 3 lžíce kečupu, 1 dl červeného vína, stroužek česneku, olej, sůl, hladká mouka.
Odblaněnou kýtu nakrájíme na větší kostky, každou kostku protáhneme proužkem slaniny, pokapeme koňakem, potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 2 dny v chladničce odležet. Kostky vyndáme z misky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na pánvi prudce opečeme. Maso vyndáme do tepla, na pánev vložíme plátky pokrájených hub, slabě osolíme, opepříme a dusíme do měkka. K houbám na pánev přidáme opečené kostky masa, kečup rozředěný vínem, utřený stroužek česneku a vše dohromady za občasného míchání krátce podusíme.