1 -1,2 kg zvěřiny z černé (plecko, kýta nebo bok), 1 velká cibule, 10 dkg másla, 1 dl červeného vína, na špičku nože drobně posekaných papriček chilli, mletý pepř, zázvor, 2 listy celerové natě a libečku, 1 lžička mouky (nebo hrst strouhaného chleba), 2 lžíce sekaných mandlí a oříšků, olej, sůl,
Zvěřinu odblaníme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem, pokropíme olejem a červeným vínem a přidáme na špičku nože drobně posekaných papriček chilli (nebo chilli omáčku). Vše dobře promícháme a dáme alespoň na 2 hodiny odležet do chladničky. Na másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, posekanou celerovou nať a libeček, vložíme připravenou zvěřinu a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě slabě podléváme vínem. Když je zvěřina měkká, zahustíme šťávu strouhaným chlebem . Nakonec přidáme sekané mandle a oříšky.