0,75-1 kg zvěřiny, 3 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 4 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 2 dl červeného suchého vína, sůl, mletý pepř.
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do spotřebování surovin. Vrstvy prosypeme mletou paprikou. Perkelt dusíme pod pokličkou na velmi na mírném ohni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme. Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, pokrájené papriky, čerstvě umletý pepř a sůl. Promícháme a dusíme bez pokličky do změknutí masa. Podle potřeby dolijeme ještě během dušení troškou vody.