0,75-1 kg zvěřiny (kýta, plec), 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 2,5 dl vývaru, 4 lžičky zavařených brusinek, 2 menší cibule, snítka petrželky, sůl.
Zvěřinu odblaníme a nakrájíme na kostky. Kostky zvěřiny naložíme do marinády a necháme odležet do druhého dne. Kostky vyjmeme z marinády, necháme okapat a orestujeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, 1 cibuli posekáme a vše orestujeme. Kostky masa a zeleninu osolíme a dáme na pekáč, podlijeme částí marinády i s kořením. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C do měkka za občasného podlévání marinádou s vývarem. Z hotového ragú vyjmeme bobkové listy a kuličky koření. Porce na talířích ozdobíme lžičkou zavařených brusinek, několika kroužky cibule a snítkou petrželky.
Marináda: 2 dl červeného vína, 2 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček jalovce, 8 kuliček černého pepře, 1 chilli paprička.