1-1,2 kg zvěřiny, 15 dkg uzeného bůčku, 1 kelímek zakysané smetany, 2 zelené papriky, 2 dl bílého vína, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 cibule, 4 stroužky česneku, mletý pepř, 6 kuliček jalovčinek, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, snítka tymiánu, olej, sůl.
Odblaněné maso nakrájíme na kostky a osolíme. V kastrole rozehřejeme olej přidáme kostičky uzeného bůčku, nakrájenou cibuli a usekaný česnek. Osmahneme a přidáme kostky masa. Maso opečeme za stálého míchání ze všech stran, přidáme koření, na proužky nakrájené papriky a hořčici. Krátce osmahneme, zalijeme částí bílého vína, trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Podle potřeby podléváme vodou nebo vínem. Ke konci varu dolijeme bílým vínem, chvíli provaříme, přidáme smetanou dosolíme a krátce povaříme.