0,75-1 kg zvěřiny z kýty nebo krkovice, 10 dkg slaniny, 10 dkg čerstvých nebo mražených hub, 2 cibule, mletý pepř, sůl, olej, chlebové kůrky na zahuštění.
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády. Maso necháme marinovat alespoň 1 den. Na pánvi osmahneme posekanou cibuli, přidáme osolené a opepřené marinované maso a ze všech stran opečeme. Maso vložíme na pekáč do vyhřáté trouby a pečeme za občasného podlévání zbylou marinádou do měkka. Měkké maso vyndáme do tepla. Šťávu dle potřeby naředíme dosolíme, zahustíme nastrouhanými chlebovými kůrkami, krátce provaříme a přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi, přidáme na malé kousky nakrájené houby, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté je přidáme k masu a prohřejeme.
Marináda: 2 dl červeného vína, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 4 stroužky rozmačkaného česneku.