Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

1 kg hřbetu z černé, 20 dkg švestek, 10 dkg slaniny, sůl, pepř, 3 snítky čerstvého tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 pomeranč, 4 dl červeného vína, 8 dl vývaru, 1 lžíce hladké mouky.

Do středu hřbetu vyřízneme kulatý otvor. Švestky omyjeme a nakrájíme na menší kousky, slaninu na nudličky. Švestky a část slaniny smícháme. Směsí švestek a slaniny důkladně naplníme dutinu. Na povrchu maso osolíme a opepříme. Položíme na něj čerstvý tymián. Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Připravené maso položíme do pekáče a pokapeme pomerančovou šťávou. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zbylou slaninou. Podlijeme vínem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C. Při pečení maso podléváme vývarem a přeléváme šťávou. Ke konci pečeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Po upečení maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou a provaříme. Maso vrátíme a vše krátce prohřejeme.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Reklama Velikonoce

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.