0,75-1 kg hřbetu z černé, 8 dkg vlašských ořechů, 8 dkg másla, 2 dkg strouhanky, olej, 2 snítky tymiánu, čerstvě mletý pepř, sůl.
Zvěřinu nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem (pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozemneme), promícháme s olejem a necháme odležet (nejlépe přes noc) a poté opečeme z obou stran na oleji. Jemně sekané ořechy smícháme s máslem a strouhankou. Maso na rozpálené pánvi s pár kapkami oleje opečeme, otočíme a na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen zmírníme, přiklopíme poklicí a pozvolna dopékáme. Podáváme s dušenými jablky s hruškami.
Dušená jablka s hruškami:
40 dkg jablek, 40 dkg hrušek, 10 dk g hruškové marmelády nebo jablkových povidel, 8 dkg másla, 8 hřebíčku, 2 kousky celé skořice, 40 ml Staré myslivecké, 1 dl bílého vína,1 lžíce medu.
Jablka a hrušky očistíme, nakrájíme na velké kusy a na rozpuštěném másle opečeme. Přidáme marmeládu, koření, promícháme, ochutíme medem, vínem a myslivcem (pokud si troufneme, můžeme flambovat), 2–3 minuty podusíme.