0,75-1 kg kýty nebo hřbetu mladé zvěřiny, pepř, sůl, olej.
Na omáčku: 10 dkg slaniny, 30 dkg cibule, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg kořenové petržele, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře, 8 kuliček jalovce, 20 dkg brusinkového kompotu, olej, sůl, pepř.
Maso odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet. Na pekáčku vypečeme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, orestujeme hodně dozlatova, lehce podlijeme vodou. Zeleninu dusíme pod pokličkou hodně doměkka. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Pokud je zeleninová omáčka příliš hustá, trochu ji rozředíme vodou. Konzistence však nesmí mít příliš řídká. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme (nejlépe na teflonové pánvi). Plátky vložíme do připravené omáčky, společně prohřejeme.