Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

0,75-1 kg kančího hřbetu bez kosti, 10 dg slaniny, 10 dkg mrkve, 10 petržele, 15 celeru, 1 větší cibule, sádlo, snítka tymiánu, snítka majoránky, hvězdička badyánu, 2-4 lžíce cukru, 1 malý rajský protlak, 20 dkg šípkové zavařeniny, masový vývar, 1 dl červeného vína, 2 dl pomerančové šťávy, divoké koření 5 kuliček pepře, 4 kuličky nové koření, 1 bobkový list, 3 kuličky jalovce, lžička mleté skořice, citronová šťáva, strouhaný perník podle potřeby, mletý pepř, sůl.

Ze zeleniny (mrkve, celeru, petržele) nakrájíme pár klínků na špikování masa, stejně tak ze špeku oddělíme čtyři klínky. Zbytek zeleniny i špeku nakrájíme na kostičky. Kančí hřbet očistíme, nakrájíme na porce, prošpikujeme kousky kořenové zeleniny, špeku a osolíme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, kostičky špeku vše orestujeme do zlatohněda. Přidáme bylinky a koření (tymián, majoránku, badyán, divoké koření, jalovec), zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat. Přidáme rajský protlak a šípkovou zavařeninu, znovu orestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pomerančovou šťávou. Přivedeme k varu, potom vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme nebo vybereme koření a omáčku rozmixujeme. Poté omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem, dochutíme skořicí.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.