75 dkg hřbetu z černé (můžeme nahradit kýtou), 7dkg slaniny, 2 dkg másla, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 kelímek zakysané smetany, citrónová šťáva z ½ citronu, hořčice, sůl.
Odblaněný hřbet protáhneme klíny slaniny, osolíme, vložíme na pekáč hřbetní stranou dolů, pokryjeme plátky slaniny a polijeme rozehřátým máslem. Obložíme jej zeleninou, nakrájenou na plátky, osolíme, podlijeme vodou a upečeme téměř doměkka. Pak hřbet obrátíme, podlijeme smetanou a citrónovou šťávou a dopečeme doměkka. Při pečení přeléváme maso šťávou. Měkké maso vyndáme do tepla, šťávu rozmixujeme, přidáme lžíci hořčice a na porce nakrájené maso a přihřejeme. Stejně můžeme připravit maso jelenovitých.