1-1,2 kg kýty nebo plece, 20 dkg kořenové zeleniny, 1 velká cibule, sůl, sádlo (olej), 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, vývar na podlévání, jíška, 10-15 dkg brusinkového kompotu, 1 pomeranč, lžička hořčice, špetka strouhaného muškátového oříšku, strouhaný křen (podle chuti), 1 dl červeného vína.
Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme koření a vložíme maso. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka. Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a šťávu přecedíme.