1 -1,2 kg zvěřiny z černé (nebo jiné spárkaté), 10 dkg slaniny, 1 cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 4 kuličky pepře, 2 hřebíčky, 10 kuliček jalovce, špetka papriky, 1 dl červeného vína, 5 dkg sušených švestek, 5 dkg ořechových jader (různé druhy), jíška, 5 dkg tvrdé chlebové kůrky, ocet, sůl, sádlo (olej).
Zvěřinu osolíme, opečeme na pokrájené slanině a pokrájené cibuli, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu kterou orestujeme. Maso opaprikujeme, přidáme pepř, jalovec, hřebíček, zakápneme octem a pečeme v troubě za občasného podlévání vínem a vodou do měkka. Měkké maso vyndáme do tepla a naporcujeme. Do šťávy dáme sušené vypeckované švestky, posekané ořechy, chlebovou kůrkou, dosolíme a vše povaříme. Podle chuti můžeme omáčku zastříknout citronovou šťávou.