Žebra mladšího kusu (sele, lončák), sůl, 20 dkg celeru, 15 dkg petržele, 10 dkg mrkve 1 větší cibule, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, koření medová žebírka.
Boky z černé zevrubně okrájíme a zbylá žebra nakrájíme po dvou. Žebra osolíme, silně okořeníme kořením „ medová žebírka“ a dáme do pekáče. Na pekáč dáme tolik žeber, kolik se jich vejde. Pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s posekanou cibulí, pepřem a novým kořením dáme na pekáč k žebrům a vše ještě posolíme. Pozvolna pečeme v přikrytém pekáči asi při 20 st C . V případě potřeby lehce podléváme. Ke konci necháme výpek vysmahnout na tuk, lehce podlijeme a ještě jednou opakujeme. V této fázi pečení hlídáme, aby se výpek nepřipálil a zároveň výpekem přeléváme žebra. Nakonec odklopíme víko, podlijeme přiměřeně vodou a nechá žebra trochu zčervenat.
Pozn.:
-Tento recept lze s úspěchem použít i na zvěřinu ostatní spárkaté zvěře. Musíme se ale co nejvíce zbavit běli (loje).
-Žebra můžeme nechat 1-2 dny naložené v pokrájené kořenové zelenině s cibulí.
-Ke konci můžeme přidat podle chuti ještě trošku červeného vína a citrónové šťávy.
-Na počátku pečení může přidat 5 kuliček jalovce.
-Na počátku pečení může přidat do pekáče plátky z 2 větších jablek.