Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (6 Hlasujících)

Žebra mladšího kusu (sele, lončák), sůl, 20 dkg celeru, 15 dkg petržele, 10 dkg mrkve 1 větší cibule,  6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, koření medová žebírka.

Boky z černé zevrubně okrájíme a zbylá žebra nakrájíme po dvou. Žebra osolíme, silně okořeníme kořením „ medová žebírka“ a dáme do pekáče. Na pekáč dáme tolik žeber, kolik se jich vejde. Pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s posekanou cibulí, pepřem a novým kořením dáme na pekáč k žebrům a vše ještě posolíme. Pozvolna pečeme v přikrytém pekáči asi při 20 st C . V případě potřeby lehce podléváme. Ke konci necháme výpek vysmahnout na tuk, lehce podlijeme a ještě jednou opakujeme. V této fázi pečení hlídáme, aby se výpek nepřipálil a zároveň výpekem přeléváme žebra.  Nakonec odklopíme víko, podlijeme přiměřeně vodou a nechá žebra trochu zčervenat.

Pozn.:

-Tento recept lze s úspěchem použít i na zvěřinu ostatní spárkaté zvěře. Musíme se ale co nejvíce zbavit běli (loje).

-Žebra můžeme nechat 1-2 dny naložené v pokrájené kořenové zelenině s cibulí.

-Ke konci můžeme přidat podle chuti ještě trošku červeného vína a citrónové šťávy.

-Na počátku pečení může přidat 5 kuliček jalovce.

-Na počátku pečení může přidat do pekáče plátky z 2 větších jablek.

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.