Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.75 (4 Hlasujících)

Dno hrnce s hladkým dnem ve kterém budeme sádlo škvařit mírně polijeme vodou. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky asi 1x1cm, vložíme po částech do nádoby. Zpočátku ohříváme syrové sádlo na maximum, dokud se nezačne sádlo rozpouštět. Sádlo musíme stále míchat ode dna, aby se nepřipálilo. Jakmile se začne tvořit hladina sádla, sádlo přestane pěnit, snížíme teplotu.  Nádobu odstavíme z plotny, když škvarky začínají růžovět. Sádlo slijeme přes hustý kovový cedník a pokračujeme ve škvaření.

Variace:

-Syrové sádlo můžeme  mírně osolit a dát ho škvařit.

-Po vyškvaření škvarků do chladnoucí směsi přimícháme podle chuti sůl, pepř, kmín, česnek, bylinky.

-Pokud máme sádlo i s masem, tyto masové škvarky vybíráme jako první. Aby zůstaly křupavé, musíme je děrovanou naběračkou vyndat, jinak by ztvrdly. Potom všechny škvarky vybereme z horkého sádla a necháme je na cedníku okapat. Okapané škvarky vyklopíme na mísu a sádlo sběračkou proléváme sítkem.

-Pro lepší chuť škvarků přidáme před dokončením škvaření trochou mléka (panáka) a dál opékáme, tak dlouho, dokud se mléko nevypeče a škvarky nezískají krásnou zlatavě červenou barvu.

-Když se utvoří bledé škvarečky, přidáme k sádlu jablko, cibuli a všechno koření. Za stálého míchání necháme sádlo asi 10minut “probublat”. Škvarky dostanou mezitím zlatavou barvu. Pak sádlo slijeme přes cedník do připravené nádoby.                                                               Na 0,5 kg syrového sádla dáme 1 jablko, 1 cibule, 2 cm skořicové kůry, 1 hřebíček, 1 malý bobkový list, 2 zrnka nového koření, 6 zrnek pepře, 1/4 lžičky majoránky, žádnou sůl.
 

TOP 5 Opomíjených

  • Zaječí sekaná šiška (2011)

    1 zajíc, 1/2 kilogramu vepřového bůčku, 10 dkg housky, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, pepř, sůl, šťáva a...

  • Zvěřinové koule nakládané (2011)

    1-1,2 kg odblaněné zvěřiny, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mletá paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15...

  • Závitky s játry (2011)

    1-1,2 kg z kýty zvěřiny,  sůl, pepř, 10 dkg másla, 2 dl bílého vína, 6 kuliček pepře, 3 kuličky...

  • Rolovaná žebra (2011)

    1-1,2 kg plát masa ze žeber, sůl, 5 dkg slaniny, lžíce másla, 1 mrkev, 1 cibule, 1 petržel, 1/4...

  • Játrové placičky (2011)

    50 dkg jater, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, strouhanka, mléko,...

TOP 5 receptů

  • Zvěřina na smetaně (svíčková) (47672)

    ZVĚŘINOVÁ KLASIKA(zvěřina z jelena, daňka, muflona, srnce, černé, zajíce) 1-1,2 kg  zvěřiny z kýty...

  • Marináda divočina (30993)

    1,5 dl červeného vína, 2 dl oleje, 12 dkg jemně nakrájené cibule, 2 stroužky rozmačkaného česneku,...

  • Žebra z černé po manětínsku (24142)

    MŮJ TIP1-2 boky s žebry z divočáka, koření-medová žebírka (můžeme nahradit  kořením Andělská...

  • Zrání zvěřiny obecně (23979)

    Zvěřina obecněZa zvěřinu se považují zvířata, která žijí volně v přírodě a jsou lovena. Maso...

  • Pajšl na smetaně (19699)

    Vnitřnosti z mladého kusu srnčí zvěře:  plíce,  jazyk, srdíčko, 15 dkg jater.2 cibule, 2 lžíce...

Copyright � 2019. V�echna pr�va vyhrazena. Ur�eno pouze pro osobn� vyu�it�.