1 zaječí předek (nebo celý zajíc), 2 větší cibule, 4-5 snítek tymiánu nebo 2 lžíce odrhnutého, 2 bobkové listy, 7 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, sůl.
Dále: 50 dkg vepřového bůčku, 1 velká cibule, 4 velké stroužky česneku, 6 rohlíků, 2 vejce, 1 lžíce majoránky, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky pepře, na špičku nože muškátového oříšku a květu i nového koření, sůl, strouhanka, 10 dkg slaniny - 2/3 pokrájené na kostičky, 1/3 v plátcích), sádlo. Zaječí předek nebo celého zajíce, očištěného od sádla a odblaněného, dobře omyjeme, pokrájíme ho na díly a vložíme na podložku do velkého tlakového hrnce. Přidáme nakrájené cibule, tymián, bobkové listy, pepř a nové koření, sůl a zalijeme asi 1,5 l vody.
Vaříme 20-25 minut. Pak zvěřinu vyjmeme a obereme z kostí (pozor na broky). Obranou zvěřinu umeleme s vepřovým bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které můžeme namočit ve víně. Směs zředíme vývarem ze zajíce (asi 2 dl) anebo troškou hovězí polévky, (či Masoxem rozpuštěným ve 1/4 l teplé vody), přidáme žloutky, majoránku, zázvor, pepř, podle potřeby sůl a na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše důkladně promícháme. Pak zformujeme šišky, obalíme ve strouhané housce a dá e na pekáč na plátky slaniny. Povrch potřeme rozšlehanými bílky a ozdobíme plátky slaniny. Podlijeme troškou vody, přidáme vepřové sádlo a upečeme dorůžova.