1 zaječí předek, sůl, 1 velká cibule, 6 celých pepřů, 4 zrna nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce tymiánu, 30 dkg vepřového bůčku, 1 menší cibule, 2 žemle, 5 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 2 žloutky.
Směs na obalení:
1 balíček drobně rozemnuté majoránky, 1 lžička muškátového květu, na špičku nože muškátového oříšku, 1 lžička zázvoru, 1 lžička pepře, na špičku nože mletého hřebíčku.
Vše dobře promícháme.
Zaječí předem uvaříme ve slané vodě s cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovými listy a troškou tymiánu. Uvařenou zvěřinu obereme z kostí, umeleme s vepřovým masem, cibulkou a žemlemi. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a žloutky a osolíme. Směs dobře promícháme a tvoříme menší kuličky, které obalíme v kořenné směsi a usmažíme.