Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 menší sklenice škvarků, 2 vařená vejce, 1 - 2 cibule, 3 větší kyselé okurky, 2 naložené kapie, sůl, mletý pepř.

Škvarky pomeleme na masovém mlýnku na jemno, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stejně jako cibuli nakrájíme vařená vejce, kyselé okurky a kapie. Potom vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme a opepříme a pokud se nám bude pomazánka zdát příliš tučná, můžeme do ní zamíchat trojúhelníček taveného sýra. Její chuť pak bude celkově jemnější.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (2 Hlasujících)

1 kg škvarků, česnek, sladkokyselé okurky, hořčice, mletá pálivá paprika, 1 lžíce ústřicové omáčky, sůl.

Škvarky pomeleme na masovém strojku spolu s česnekem (množství dle chuti). Sladkokyselé okurky nastrouháme na jemno. Přidáme podle chuti hořčici, pálivou papriku, ústřicovou omáčku,  sůl a důkladně promícháme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kg škvarků z divokého prasete, sterilované lečo (7dl), 1ks cibule, 1 palice česneku, 3 ks vajec uvařených natvrdo, vegeta, 6 lžiček plnotučné hořčice, sůl (až ve finále po první degustaci), pepř.

Škvarky, lečo, česnek, cibuli a vajíčka jemně pomeleme, přidáme vegetu a hořčici a promícháme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme či dopepříme. Můžeme plnit do sklenic a sterilovat anebo zmrazíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,5 l mléka, špetka cukru, 1lžička hrubé mouky, 30 g droždí, 0,5 kg hladké mouky, sůl, 20 dkg mletých škvarků, 1 vejce, tuk na plech, mák na posypání.

Do několika lžic teplého mléka přidáme špetku cukru, lžičku hrubé mouky a droždí a necháme na teplém místě vykynout. Smícháme hladkou mouku, mleté škvarky, vejce, sůl, vykynutý kvásek a mlékem zaděláme tužší těsto. Dobře propracované těsto dáme na teplé místo vykynout. Zhruba za hodinu a půl těsto přendáme na pomoučněný vál a vyválíme asi půl centimetru silný plát. Okraje hrnku nebo skleničky otiskneme do mouky a vykrajujeme jimi placky, které přendáme na tukem pomazaný plech. Potřeme zbytkem mléka, na povrchu uděláme nožem mřížky nebo placky propícháme vidličkou a posypeme mákem a solí. Necháme je na plechu ještě asi deset minut kynout a potom je v dobře vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.