Seříznutý plát ze žeber černé, sůl, plnotučná hořčice, anglická slanina, 5 nakládaných okurek, 4 vařená vejce, koření do mletého masa, párek, tvrdý sýr.
Na mleté: 0,5 kg mletého, pepř, 2 větší stroužky česneku, 1 vejce, koření do mletých mas.
Maso z boku naklepeme, roztáhneme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a poklademe anglickou slaninu. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 2 vetší stroužky rozmačkaného česneku, 1 vejce, promícháme a dáme na plát masa. Plát poklademe rozkrojenou okurkou, sýrem, rozkrojeným vařeným vejcem a rozpůleným párek. Můžeme přidat pokrájenou papriku, hrášek. Plát zavineme a na každý konec dáme slaninu aby nevytekla náplň a převážeme provázkem. Dáme na otevřený pekáč a trochu podlijeme vodou. Pečeme asi 2 hodiny v troubě na 200°C za občasného podlévání vodou. Pokud by začala z vrchu hodně červenat zakryjeme alobalem. Po upečení necháme vychladnout, sundáme nit a nakrájíme na plátky.
Jiná nádivka: 10 dkg libové slaniny, 1 vejce, 4 bílé žemle, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, mletý pepř, 2 lžíce sekané petrželky, 2 dl bílého vína, sůl, 2 lžíce olivového oleje.
Slaninu pokrájíme a rozškvaříme na pánvi. Žemle nakrájíme na menší kostičky a v misce namočíme do mléka. Přidáme žloutek, vejce, vyškvařenou slaninu, na drobno posekanou petrželku, opepříme, osolím, a promícháme. Nádivku položíme k jednomu okraji masového plátu a zavineme.
1-1,2 kg zvěřiny z plecka, 10-12 dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru, 1 střední cibule, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10 dkg másla, 5 lžic bílého vína, 1 lžička škrobové mouky.
Nádivka: 3-4 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10 dkg tučnějšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl, 1 lžíce posekané petrželky.
Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, poklademe slaninou, pomažeme nádivkou, zavineme a svážeme. Na kastrole zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vložíme připravenou zvěřinu a dusíme do měkka. Podléváme bílým vínem a vodou podle potřeby. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme škrobovou moučkou, necháme přejít var a přelijeme na pokrájenou zvěřinu.