0,75-1 kg zvěřiny z černé (nebo zvěřiny z jiné spárkaté zvěře), 10 dkg slaniny, 15 dkg mrkve, 10 dkg celeru, 10 dkg kořenové petržele, 1 velká cibule, lžíce divokého koření, lžíce cukru, 1 plechovka rajského protlaku, 40 dkg brusinkového kompotu, 3 dl červeného vína, 2 dl vody, olej, sůl.
Maso prošpikujeme klíny slaniny, které před vetnutím do masa obalíme v soli. Maso krátce opečeme v kastrolu na oleji ze všech stran, osolíme a vyjmeme. Do výpeku po mase přidáme zbylou část na kostičky nakrájeného špeku. Když se vypeče, vložíme nakrájenou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme koření, cukr a necháme zkaramelizovat. Ihned vmícháme rajský protlak a brusinkový kompot. Vložíme maso, vše podlijeme vínem a vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a dáme do tepla. Maso přelijeme vydušenou a propasírovanou šťávou se zeleninou.