Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.25 (2 Hlasujících)
AddThis Social Bookmark Button

0,75-1 kg zvěřiny z černé (nebo zvěřiny z jiné spárkaté zvěře), 10 dkg slaniny, 15 dkg mrkve,  10 dkg celeru, 10 dkg kořenové petržele, 1 velká cibule, lžíce divokého koření, lžíce cukru, 1 plechovka rajského protlaku, 40 dkg brusinkového kompotu, 3 dl červeného vína, 2 dl vody, olej, sůl.

Maso prošpikujeme klíny slaniny, které před vetnutím do masa obalíme v soli. Maso krátce opečeme v kastrolu na oleji ze všech stran, osolíme a vyjmeme. Do výpeku po mase přidáme zbylou část na kostičky nakrájeného špeku. Když se vypeče, vložíme nakrájenou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme koření, cukr a necháme zkaramelizovat. Ihned vmícháme rajský protlak a brusinkový kompot. Vložíme maso, vše podlijeme vínem a vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a dáme do tepla. Maso přelijeme vydušenou a propasírovanou šťávou se zeleninou.

Přidat komentář



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.