Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1/2 kg zvěřiny z černé, 1/2 kg zvěřiny jiné spárkaté zvěře (nebo 1 kg zvěřiny z černé),  2 papriky, chleba na strouhání, hotová jíška,  sůl, pepř, 5 kuliček nového koření, mletá sladká paprika , 3 cibule, 5 brambor, 2 rajčata, masox (papriková vegeta), kmín, chilli omáčka, klobása.

V kotlíku na sádle rozškvaříme kostičky slaniny a když zesklovatí, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dorůžova. Zaprášíme trochou papriky (nepřipálit). Maso nakrájíme na kostky, dáme do kotlíku. Chvíli ho restujeme, pak přilijeme vodu asi do třetiny kotlíku, nové koření a vaříme. Nezapomínáme promíchávat. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou papriku a spařená, oloupaná rajčata. Nakonec přidáme na kostičky pokrájené brambory. Guláš doplníme vodou, dochutíme masoxem (můžeme vynechat nebo nahradit paprikovou vegetou). Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme také do kotlíku. Směs zaprášíme strouhaným chlebem a zahustíme troškou jíšky. Povaříme, podle chuti dochutíme solí a kořením – čili omáčkou, majoránkou, novým kořením, pepřem a kmínem. Mícháme a vaříme a nakonec do guláše nasypeme sekanou petrželku nebo pažitku (může být obojí). Ještě chvíli povaříme. Potom guláš sundáme z ohně a přiklopené necháme ještě půlhodinku odpočinout.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.20 (5 Hlasujících)

1 kg masa z černé, 2 kg zvěřiny z ostatní spárkaté zvěře (můžeme nahradit hovězím masem), 2 kg cibule, 1 kg zelených paprik, 2 kg rajčat, 3 stroužky česneku, pálivá maďarská paprika, sladká maďarská paprika, sádlo, sůl, pepř, mletý kmín, 4-5 brambor.

Do kotlíku vložíme sádlo a lehce zpěníme, přidáme špetku kmínu a asi 5 minut necháme ho v sádle pěnit. Dále přidáme čerstvé zelené papriky nakrájené na kostičky, dalších 10 minut necháme pěnit. Přidáme nakrájenou cibuli a intenzivně mícháme až nám cibule zesklovatí. Dále přidáme čerstvé rajčata (čím zralejší tím lepší). Přidáme sůl, pepř, opět necháme asi 5 minut pěnit. Zelenina pustí dostatek šťávy. Nyní vsypeme červenou sladkou maďarskou papriku, důkladně mícháme asi 1 minutu a trochou vody podlijeme. Až směs dosáhne opět varu vsypeme i pálivou papriku dle chuti, a opět asi 1 minutu důkladně mísíme celou směs. Opět podlijeme vodou. Maso nakrájené na větší kostky a vložíme do kotlíku a dusíme do měkka. Guláš stále mícháme a dohlížíme na oheň. Když je maso téměř měkké přidáme oloupané, důkladně omyté celé brambory. Nepřekrajujeme, ale celé vložíme do středu kotlíku. Nyní celou směs pouze hlídáme občas lehce promísíme. Až je maso zcela měkké, přidáme další brambory, které již překrojíme na menší díly. Jakmile změknou i brambory je guláš hotový.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

1,5 kg zvěřiny z černé, 4 velké cibule, 1 sterilované lečo, 8 stroužků česneku, 4 zelené papriky, 1 čili paprička, 4 větší rajčata, 3 větší brambory, pepř, mletá sladká paprika, olej, sůl.

Kotlík postavíme na oheň, vložíme nakrájenou cibuli, trošku zalijeme olejem a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájené maso, orestujeme, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou mletou papriku, zamícháme, přidáme jednu čili papričku (nebo přiostříme chilli omáčkou). Zamícháme a přilijeme vodu aby maso bylo téměř ponořené. Guláš vaříme do měkka (cca 3 hodiny). Občas zamícháme a podle potřeby dolijeme vodu. V polovině doby vaření přidáme česnek. Když je maso měkké, přidáme na proužky pokrájené papriky, pokrájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Guláš už nemícháme. Nakonec přidáme sterilované lečo, podle chuti přidáme kečup, popř. majoránku, dosolíme a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

2 kg méně hodnotného různého masa ze zvěřiny, 15 dkg uzeného vepřového bůčku, 30 dkg klobásek nebo párků, sádlo, 30 dkg mrkve, 4 pórky, kapusta, 1 cibule, svazeček petrželky, tymiánu, bobkového listu, palička česneku svázaný nití (přivážeme k uchu hrnce), sůl, celý pepř.

V kotlíku rozpustíme sádlo a opečeme na něm na kostky pokrájenou zvěřinu. Přidáme mrkev, pórek, kapustu rozkrojenou na 4 díly, cibuli, pepř, sůl, svazeček koření, česnek svázaný a přivázaný k uchu hrnce a zalijeme 1,5 l vody. Přivedeme prudce k varu, oheň zmírníme a zvolna pod pokličkou vaříme cca 2 hodiny, doplňujeme vodu. Pak přidáme pokrájený bůček a pokrájené klobásy a vaříme další hodinu.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.