3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, lžíce vody, 1 lžíce medu, grilovací koření, rozinky .
V oleji rozmícháme koření s jednou lžičkou medu, přidáme utřený česnek, rum s několika rozinkami a lžíci vody. Vše důkladně promícháme. Vzniklou marinádu necháme chvíli uležet a pak do ní maso naložíme, necháme marinovat přes noc a druhý den pečeme.
1,5 dl červeného vína, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, bobkový list, lžíce cukru, 2 lžíce nasekaného tymiánu, mletý pepř.
Smícháme všechny ingredience a vše s masem vložíme do igelitového sáčku. Sáček uzavřeme a maso promneme. Necháme v lednici marinovat několik hodin.
1/2 cibule, 1 dl světlého piva, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje, čtvrt lžičky hořčice, půl lžičky cukru, 1 lžička chilli koření, půl lžičky soli.
Cibuli na jemno nasekáme a v misce smícháme s pivem, sójovou omáčkou, olejem a hořčicí. Ochutíme mírně cukrem, chilli kořením, mírně osolíme a důkladně promícháme.