Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny, slanina, 2 cibule, 3 papriky, olej, kečup, bobkový list, pepř, sůl.

Zvěřinu nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Kostičky slaniny rozškvaříme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme. Přidáme zvěřinu a dusíme za mírného podlévání ve vlastní šťávě. Před dokončením přidáme na proužky nakrájené papriky a dusíme do změknutí. Dochutíme ostřejším kečupem, mletým pepřem, dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 Hlasující)

75 dkg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny, 2 cibule, 15 dkg žampionů, 15 dkg sterilovaných kapií, 10 dkg sterilovaných okurek, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice, worcester, vývar,  pepř, sůl.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v rozpáleném tuku. Přidáme nakrájené žampiony, cibuli a osmahneme. Vmícháme 1 lžíci másla, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, rychle opražíme, podlijeme vývarem (Masox, bujón) a dusíme asi 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak, hořčici, nakrájené okurky a kapie. Dochutíme worcesterem, solí a krátce povaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

3/4 kg zvěřiny, 1 pórek, hrst nasekaných mandlí, olej, mletý pepř, sůl, špetka tymiánu, 1 kelímek sladké smetany, lžíce ústřicové omáčky.

Zvěřinu z mladého kusu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, jemně okořeníme tymiánem a promícháme s lžící ústřicové omáčky. Zakapeme olejem a necháme přes noc uležet. Potom maso osmahneme na oleji, po chvilce přidáme na kolečka nakrájený pórek a oloupané nasekané mandle a dodusíme do měkka. Měkké maso zalijeme smetanou a ještě chvíli dusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z kýty, sůl, pepř, olej, 2 cibule, kečup, ústřicová omáčka.

Kýtu z mladšího kusu nakrájíme na silné plátky, naklepeme, posolíme opepříme a nakrájíme na hranolky. Potřeme je olejem, dáme do misky a necháme 2 hodiny odležet. Pak na pánvi rozpálíme olej a připravené zvěřinové hranolky rychle opečeme. Hotové hranolky vyndáme a odložíme do tepla. Na pánev dáme pokrájenou cibuli, kečupem a lžíci ústřicové omáčky. Vše krátce podusíme a dáme na hotové maso.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.