Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (8 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny (plecko, krk, žebra), 1 lžíce cukru, 1 větší mrkev, 1/2 středního celeru, 1 menší petržel, 6 dkg slaniny nakrájené na kostičky, 5 dkg másla, 2 lžíce 8% octa,  2 dl červeného vína, 1 pokrájená střední cibule, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, na špičku nože zázvoru, 2 hřebíčky, 2 snítky tymiánu, 1 menší bobkový list, perník na strouhání, 1 lžíce zavařeniny, podle chuti citrónová šťáva a kůra, popřípadě 2 lžíce sekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíce sekaných opraných rozinek.

Zvěřinu nakrájíme na kousky. Na kastrol dáme lžíce cukru, pokrájenou mrkev, celer a petržel, máslo a kostičky slaniny a necháme zhnědnout. Vložíme připravenou zvěřinu, osolíme, přidáme ocet, sklenku červeného vína, lžíci vody, nakrájenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, snítky tymiánu, hřebíčky, špetku zázvoru. Zvěřinu dusíme doměkka. Pak ji vyjmeme a šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Necháme přejít var a nakonec přidáme lžíci zavařeniny (rybízové, šípkové, bezinkové a pod.). Můžeme  ochutit trošku citrónové šťávy a nastrouhané citrónové kůry. Omáčka musí být příjemně sladkokyselá. Můžeme přidat i 2 lžíce posekaných mandlí nebo oříšků a 1 lžíci sekaných opraných rozinek.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg kýty, sůl, 1 lžička papriky, 1 lžíce mouky, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 1/4 většího celeru, 4 lžíce oleje, 2 dl bílého vína, 6 oloupaných rajčat (nebo rajský protlak), 1 bobkový list.

Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji maso prudce opečeme a vyjmeme. Do oleje vložíme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme rozetřený česnek, dosolíme a podusíme. Přilijeme víno a pokrájená rajčata (nebo rajský protlak). Do toho vložíme zvěřinu a bobkový list a pod pokličkou dodusíme do měkka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.70 (5 Hlasujících)

3/4 kg kýty, 3 rajčata, 1 mrkve, kousek celeru, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 1 bobkový list, 3 kuličky jalovce, jíška, 2 dl červeného vína, 2 dl smetany, 2 dl vývaru (může být z kostky), olej, sůl, mletý pepř.

Prolisovaný česnek smícháme s jalovcem, bobkovým lisem a vínem. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme marinádou a necháme marinovat 1 den v chladničce. Maso vyjmeme osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme maso, přidáme pokrájenou cibuli, celer, mrkev a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka, podléváme odcezenou marinádou. Nakonec přidáme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata a krátce dodusíme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu, zahustíme jíškou a krátce povaříme. Omáčku nalijeme na maso.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (5 Hlasujících)

0,5 kg mladší zvěřiny, 1 větší cibule, 1 pórek, 2 mrkve, 20 dkg žampionů, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu,1 dl červeného vína, kousek másla, olej, hladká mouka, pepř, sůl,

Maso nakrájíme na kostky,osolíme,opepříme a smícháme s prolisovaným česnekem. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dorůžova, přidáme nakrájenou mrkev, pórek a na plátky nakrájené žampiony. Vše dobře promícháme a podusíme. Přidáme maso a dále dusíme doměkka. Před dokončením šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, přidáme kečup a dodusíme. Nakonec přidáme červené víno.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg zvěřiny ze hřbetu, 2 mandarinky, 1,5 dkg cherry rajčátek, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce úsrtřicové omáčky, chilli omáčka, sůl.

Mandarinky nejprve oloupeme, rozebereme na měsíčky, které také oloupeme až na dužinu a tu nakrájíme na kousky. Odkapanou šťávu z mandarinek uchováme. Maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom přidáme protlak, sójovou omáčku, šťávu z mandarinek, cukr a jemně nakrájenou chilli papričku, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme nakrájená cherry rajčátka a krátce prohřejeme. Na závěr přimícháme dílky mandarinek a vše podle chuti dosolíme. Podáváme s vařenou rýží nebo opékanými bramborami.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.