Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.90 (5 Hlasujících)

¾ kg zvěřiny, 1větší cibule, 2 lžíce másla, sůl, 20 dkg žampionů nebo jiných hub, 1 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, pepř.
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Na másle osmahneme polovinu cibule, přidáme nakrájené maso, opečeme, osolíme, podlijeme mírně vodou nebo vývarem a dusíme téměř do měkka. Na další 1 lžíci másla zpěníme druhou polovinu cibule, přidáme lžíci hladké mouky, osmahneme. Přidáme pokrájené houby, zakapeme citronovou šťávou a dusíme do poloměkka. Podušené houby přidáme ke zvěřině a společně dodusíme do měkka. Podle potřeby ředíme vývarem, dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.88 (4 Hlasujících)

3/4 kg zvěřiny, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo marmelády, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce octa, cukr, 2 dl červeného vína, 5 ks celého pepře, 2 ks nového koření, 2 bobulky jalovce, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, tymián, sůl, olej.

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme odblaněné, na kousky nakrájené osolené maso. Zakapeme citrónovou šťávou, přidáme koření, podlijeme 1dl vína, dobře promícháme a necháme vydusit. Pak přilijeme trošku vývaru, přidáme ocet a brusinky a zvolna dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a dáme na teplo. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme zbytek vína, promícháme a ještě chvíli povaříme, přecedíme, dochutíme cukrem, dosolíme, přidáme maso a krátce prohřejeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.75 (4 Hlasujících)

3/4 kg zvěřiny (např. z plecka a kýty), lžička koření na divočinu, 2 kuličky jalovce, sůl, olej, 2 cibule, stroužek česneku, 7 dkg slaniny, 3 lžičky rajčatového protlaku, 1 malá feferonka (můžeme vynechat), 20-30 dkg kořenové zeleniny, hladká mouka.

Maso nakrájíme na kostky, posolíme, dáme do misky, přidáme lžíci oleje, jalovec, vše promícháme a necháme uležet v chladu přes noc. Cibuli nakrájíme na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájenou slaninu a obojí orestujeme. Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se vysmahne do tuku. Pak přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil, podlijeme horkou vodou (asi 1 cm nad maso), dusíme pod pokličkou do měkka Mírně doléváme  vodu. Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou. Omáčku necháme provařit asi 15 až 20min, až nám pustí tuk na povrchu. Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme zavařit.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.75 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z plecka, krku, žeber, 10 dkg másla, 10 dkg slaniny, 1 velká cibule, 2 menší mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 4 kostky cukru, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 6 celých pepřů, 6 zrnek nového koření, 1/3 l červeného vína, 2 dl vývaru, citrónová šťáva, 3 dkg másla, jíška.

Zvěřinu odblaníme a pokrájíme na kousky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, vše pokrájené na kostičky nebo nudličky. Přidáme cukr a zasmahneme. Potom vložíme na kousky pokrájenou zvěřinu, osolíme a opečeme ze všech stran. Přidáme hřebíček, bobkový list, pepř, nové koření. Přilijeme červené víno a podusíme, pak přilijeme hovězí vývar nebo Masox rozpuštěný ve vodě, hrnec uzavřeme a dusíme doměkka 15-35 minut. Měkkou zvěřinu vyjmeme nebo shrneme ke straně, šťávu zahustíme jíškou a podle chuti zakapeme citrónovou šťávou. Necháme přejít var a podáváme se zvěřinou.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny, sádlo, 3 cibule, 3 rajčata, 2 lžíce papriky, 3 zelené papriky, sůl, pepř.

Odblaněné maso nakrájíme na kostky, osolíme opepříme. Na drobno nasekanou cibuli osmažíme na sádle. Pánev odstavíme z ohně, přidáme mletou papriku, maso a vše promícháme. Maso krátce osmažíme, podlijeme, vodou, dosolíme a pomalu dusíme, podléváme. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou papriku, na kostky nakrájené rajčata a dodusímet.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.