Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.67 (3 Hlasujících)

Ledvinky zvěře spárkaté odblaníme, překrájíme napůl, zbavíme tuku a močových kanálků, důkladně ve vlažné vodě propláchneme. Dobré je takto připravené ledvinky namočit alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne) do mléka, pak vyjmou a osušit. Nakrájíme-li ledvinky na plátky, ještě je v několika vodách vymáčíme. Můžeme je i spařit horkou vodou na závěr.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (1 Hlasující)

75 dkg  ledvinek, 10 dkg másla, 8 dkg cibule, pepř, sladká paprika, sůl, 15 dkg šunky, 6 sterilovaných čerstvých paprik, vývar.

Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, tuk a veškeré žilky z jednotlivých půlek ostrým nožem dokonale vyřízneme, dobře omyjeme a v utěrce důkladně vysušíme. Očištěné ledvinky nakrájíme napříč na plátky silné nejvýše 2 mm. V kastrolu rozehřejeme máslo, v něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, sladkou papriku a nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce smažíme asi 2 minuty. Potom ledvinky osolíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, podlijeme trochou vývaru a krátce zavaříme. Papriky nakrájíme na proužky, přidáme k ledvinkám, dobře prohřejeme a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (4 Hlasujících)

Ledvinky zvěře spárkaté, 1/2 lžičky kmínu, 6 celých pepřů, 2 jalovčinky, 1 cibulka, 5 dkg tuku se sádlem, 3 lžíce červeného vína, sůl, lžička mouky.

Ledvinky nakrájíme na plátky a vymáčíme. Plátky pokrájíme na kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, připravené ledvinky na ni vložíme, přidáme kmín, jalovčinky a pepř, osmahneme a podlijeme vínem. Dusíme do měkka. Je–li třeba, podlijeme ještě vodou nebo hovězí polévkou. Měkké ledvinky zaprášíme moukou a necháme přejít varem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.17 (3 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 1 cibule, olej, 5-10 dkg hub, 1 dl bílého vína, 3 lžíce sladké smetany, sůl,  pepř.

Ledvinky nakrájíme na tenké plátky a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Přidáme očištěné a nakrájené houby, podlijeme vínem a smetanou, dochutíme solí, pepřem a asi 10 minut dusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

Ledvinky ze spárkaté, 2 lžíce másla, 1 lžíce na jemno posekané šalotky, 10-15 dkg na plátky nakrájených žampionů, nebo jiných hub, 2  lžíce očištěných a na jemno posekaných zelených paprik, 1 lžíce ústřicové nebo sojové omáčky, lžíce mouky, sůl a pepř.

Ledvinky nakrájíme na 1 cm silné plátky a vymáčíme. Na másle podusíme šalotky, houby a papriky. Přidáme pokrájené ledvinky a dusíme je do měkka za občasného míchání. Nakonec ochutíme ústřicovou nebo sojovou omáčkou. Mouku smícháme se solí, pepřem a 3 lžícemi vody. Vlijeme k ledvinkám a vše za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.