1 mladá kachna, 4 jarní cibulky, 1 jablko, pepř, sůl .
Kachnu zevnitř osolíme a opepříme. Cibulky nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na osminy. Cibulkami a jablkem naplníme kachnu a zašijeme. Kachnu napíchneme na grilovací jehlu a grilujeme. Během grilování potíráme kachnu marinádou.
Marináda: 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce sherry, 1 lžička medu, 2 lžíce sójové omáčky, chili koření podle chuti.
Pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a chili koření smícháme a směsí potřeme kachnu.
1 mladá divoká kachna, 20 dkg slaniny, grilovací koření, nebo koření Divočina, sůl.
Kachnu protáhneme klíny slaniny, okořeníme grilovacím kořením (nebo divokým kořením), obalíme plátky slaniny, zabalíme do alobalu a upevníme na rožeň. V mikrovlnné troubě nebo na pánvi roztavíme zbylou slaninu. Kachnu grilujeme ½ hodiny. Pak kachnu sejme z grilu, sundáme alobal a plátky slaniny. Kachnu grilujeme do měkka a potíráme roztavenou slaninou. Kachnu sejmeme z rožně, naporcujeme a polijeme zbylou horkou slaninou.
4 díly kachních prsíček, 10 dkg anglické slaniny v celku, (můžeme nahradit jinou slaninou), 2 pomeranče, 1 jablko, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína (nebo Vermutu), sůl, tuk.
Kachní prsíčka protáhneme slaninou, osolíme, potřeme rozdrceným česnekem a okořeníme tymiánem. Prsíčka opečeme na tuku. Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Z druhého pomeranče vylisujeme šťávu. Oloupané jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Prsíčka dáme do pekáče, přidáme jablko, bobkový list, kousky pomeranče, podlijeme vínem a pečeme v předehřáté troubě do měkka. Ke konci pečení přidáme pomerančovou šťávu.
0,5 – 0,75 kachních prsíček, 1 dl vína portského charakteru, olej, sůl, mletý pepř,.
Sušené švestky naplníme mandlemi. Kachním prsíčkám nařízneme kůži a společně se švestkami je marinujeme v misce několik hodin v portském víně. Prsíčka vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a krátce opečeme na rozpálené pánvi. Prsíčka dáme na pekáč s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Upečená kachní prsíčka nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na švestky přelité omáčkou.
Omáčka: 6 dkg mrkve, 5 dkg celeru, 2 dkg petržele, 10 dkg cibule, 2 dkg rajského protlaku, 4 dkg švestkových povidel, 2 dl červeného vína, 1,5 g divokého koření, 6 dkg sušených švestek, oloupané mandle, 10 dkg kachních nebo kuřecích jater, vývar, jíška, sůl.
Játra nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev petržel, celer a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji, přidáme divoké koření a osolíme. Do tohoto základu zarestujeme rajský protlak a švestková povidla. Zalijeme přiměřeně horkým vývarem, červeným vínem a povaříme 15 minut. Zahustíme jíškou a vaříme ještě cca ½ hodiny. Omáčku přecedíme a zpátky do ní zeleninu propasírujeme.
Přidáme plněné švestky, kostičky jater a zvolna dusíme 10 minut.