Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, 8 kuliček pepře, muškátový oříšek, 1 velká cibule,  kousek másla, 1 dl červeného vína, 1/2 l hovězího vývaru, sůl, jíška.

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme a opečeme na rozpuštěném másle, do kterého jsme přidali podle chuti  trošičku nastrouhaného muškátového oříšku. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, pepř, červené víno, hovězí vývar a dusíme do měkka. Měkkou kachnu vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)

1 kachna (může být starší), sůl, 10 dkg slaniny, máslo, 1 menší mrkev, 1/4 menšího celeru, 1 malá petržel, 2 cibule, 2 dl červeného vína, sůl,  jíška.

Kachnu protáhneme slaninou a osolíme. Kachnu uvnitř  osolíme a vytřeme jednou nastrouhanou cibulí. Na pekáčku osmahneme na másle pokrájenou mrkev, celer, petržel a druhou posekanou cibuli. Kachnu po obou stranách opečeme. Pak vše vložíme do tlakového hrnce na podložku a dusíme doměkka 20-30 minut. Měkkou kachnu vyjmeme z tlakového hrnce a dáme zpět na pekáč, podlijeme vínem a spolu se šťávou a zeleninou necháme v troubě zčervenat. Podle potřeby ještě trochu podlijeme vodou. Pak šťávu propasírujeme a zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (8 Hlasujících)

1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, máslo, muškátový oříšek na špičku nože, 2 malé cibule, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, 2 dl červeného vína, 1 lžička rybízového rosolu.

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme, do dutiny břišní, kterou vytřeme strouhaným muškátovým oříškem, vložíme několik plátků slaniny, 2 malé cibulky a pečeme na másle a plátcích slaniny spolu s pepřem, novým kořením, jalovčinkami a bobkovým listem. Podléváme červeným vínem. Nakonec přidáme do šťávy trochu rybízového rosolu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.25 (2 Hlasujících)

1 kachna, 15 dkg slaniny, 1 lžíce medu, 1,5 dl červeného vína, 5 dkg másla, 1/2 lžičky mletého zázvoru, na špičku nože muškátového květu, na špičku nože glutasolu, 1 lžíce polévkového koření, 2 plátky citrónu, sůl.

Med rozmícháme ve víně, přidáme polévkové koření, muškátový květ a zázvor. Vše dobře promícháme. Kachnu protáhneme slaninou, osolíme navrchu i uvnitř a dáme na pekáček na rozpuštěné máslo a plátky citrónu. Kachnu pečeme do měka, během pečení jí potíráme připravenou směsí navrchu i uvnitř. Podle potřeby podlejváme trošku vodou. Kachnu nakrájíme na porce a přelijeme šťávou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 kachna, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, kmín, 20 dkg anglické slaniny, cibule, 15 dkg žampiónů, 15 dkg šunky, 1dl bílého vína, 5 dl koňaku. olej.

Kachnu povaříme asi 30 minut ve slané vodě a necháme ji vychladnout. Pak ji osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou, kmínem, protkáme anglickou slaninou a dáme do pekáče. Podlijeme vývarem a upečeme doměkka ve vyhřáté troubě. Měkkou kachnu naporcujeme a dáme na mísu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené žampióny, šunku, víno, koňak a podusíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.