Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

2 mladé kachny, 1 houska, 1/8 l mléka, 15 dkg slaniny, 15 dkg sušených meruněk, 1 vejce, špetka skořice, 1/4 l vývaru, jíška, 1 lžíce sekaných oloupaných mandlí, sůl, pepř, jíška.

Kachny protáhneme slaninou osolíme  a opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a jemně navlhčíme mlékem. Meruňky rozkrájíme na kostičky, smícháme s houskou, vejcem a ochutíme skořicí. Kachny naplníme nádivku a zašijte. Kachny dáme na pekáč, přidáme nasekané mandle a pečeme do měkka za občasného podlévání vývarem. Vypečenou šťávu zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

2 mladé divoké kachny,  2 jablka, 2 pomeranče, 4 lžíce rozinek, 2 lžíce rumu, 2 lžíce oleje (nebo máslo), vývar, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička rybízového želé pepř, sůl.      

Kachny uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Jablka a 1 pomeranč oloupáme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kostky. Smícháme s rozinkami a rumem a naplníme kachny. Otvory zašijeme. Kachny potřeme olejem (nebo máslem), vložíme do pekáče, podlijeme vodou a v troubě pečeme do měkka za občasného podlévání. Vývar rozmícháme se šťávou z druhého pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme k vypečené šťávě a rozmícháme dohladka. Necháme vzkypět a procedíme.
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (2 Hlasujících)

1 divoká kachna, sůl, pepř, majoránka, 2 žemle, mléko, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých (nebo mražených) hub, 15 dkg uzené slaniny, 2 vejce, zelená petržel, strouhanka, 10 dkg uzené slaniny na obalení.

Kachnu umyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a lehce posypeme majoránkou. Žemle namočíme v mléce a vyždímáme. K žemlím přidáme na másle udušené houby, polovinu na drobno pokrájenou uzenou slaninu, vejce, nasekanou zelenou petržel, mletý černý pepř, dle potřeby strouhanku a sůl. Vše spolu dobře zamícháme, kachnu naplníme nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, vložíme do trouby a pečeme do měkka za občasného podlévání horkou vodou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 Hlasující)

1 kachna, 20 dkg uzeného vepřového bůčku, 2 velké cibule, 2 lžíce červeného vína, 2 dl vývaru, 10 dkg žampiónů (nebo hříbků), špetka kmínu, mletý pepř, sůl, jíška.

Kachnu rozdělíme na porce. Bůček nakrájíme na kostičky, necháme na pánvi opéct, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak bůček a cibuli z tuku vyjmeme a osmahneme na něm na díly rozdělanou osolenou a opepřenou kachnu. Kachnu okmínujeme, přilijeme červené víno a trošku vývaru (nebo Masox rozpuštěný ve vodě), přidáme opět na kostičky nakrájený bůček s cibulí a dusíme skoro do měkka. Před koncem přidáme očištěné a nakrájené žampióny (nebo hříbky) a kachnu dopečeme do měkka. Omáčku  zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 Hlasujících)

1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, máslo, 4 kuličky pepře, 2 dl bílého vína, 1 cibule, hladká mouka, sůl.

Kachnu protáhneme slaninou, osolíme a přelijeme bílým vínem, necháme na pekáči nejlépe přes noc. Ráno kachnu vyjmeme, dovnitř vložíme pepř a půlku cibule pokrájené na plátky. Kachnu dáme na pekáč s kouskem másla, zbytkem pokrájené cibule a plátky slaniny. Kachnu pečeme do měkka, přitom ji poléváme vínem, ve kterém byla naložena. Měkkou kachnu vyndáme do tepla, šťávu zaprášíme moukou nebo strouhaným suchým chlebem, povaříme a přelijeme na kachnu.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.