Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 Hlasujících)

0,75 kg mladé zvěřiny z kýty, sůl, olej.

Maso nakrájíme na větší nudličky, osolíme a alespoň na 2 hodiny (nejlépe přes noc) naložíme do těstíčka. Na pánvi rozpálíme olej, vidličkou vhazujeme jednotlivé nudličky do oleje a smažíme dozlatova.

Těstíčko:
1 vejce, 1,5 dl piva, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce ústřicové omáčky, 2 lžíce solamylu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička oblíbeného koření (na steaky, na rožnění, grilovací apod.), 1 lžička soli, špetka pepře.
Vše rozmícháme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg  mladé zvěřiny (můžeme použít různé druhy zvěřiny), 1 střední cibule, mletý pepř, mletá paprika, paprikový lusk (může být i feferonka nebo pálivá paprika), 1 větší sladkokyselá okurka, kečup, sůl, sádlo, jíška.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, poprášíme červenou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Maso dochutíme kečupem, přidáme nakrájený paprikový lusk (feferonku nebo pálivou papriku), kostičky sladkokyselé okurky a ještě chvíli podusíme. Směs podle potřeby zahustíme jíškou.

.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.75 (2 Hlasujících)

50 dkg kýty z mladého kusu černé, ústřicová nebo sojová omáčka, 2 kapie, 4 rajčata, 1 střední cibule, list ledového salátu, mletý pepř, 3 lžíce oleje, sůl.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce oleje, lžíci ústřicové omáčky (nebo sojové omáčky) a zamícháme. Necháme alespoň hodinu odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli na půlkolečka, jednu kapii na proužky, dvě rajčata na kostky. Na rozpálené 1 lžíci oleje vložíme naložené masové proužky, orestujeme, přidáme pokrájenou cibuli, kapii, zalijeme troškou vody a dusíme do poloměkka. Občasně podléváme vodou. Když je maso měkké přidáme rajčata ještě chvilku dusíme. Na konec můžeme dochutit dle potřeby solí a pepřem. Ve směsi necháme trochu vydušené šťávy.
Na talíř dáme 1 list ledového salátu, na to pár proužků kapie a půlměsíčky z 2 rajčat, přidáme masovou směs a jako přílohu malé bramboráčky.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.