Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,75-1 kg zvěřiny (plec, krkovice, bok), 2 zelené papriky, 4 rajčata, 1 kelímek sladké smetany, 2 dl namočených sušených hub, mletý pepř, mletá pálivá paprika, sádlo, sůl, jíška.

Zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme opepříme a orestujeme v hrnci. Maso dáme do tlakového hrnce a cca 20 minut podusíme. Pak podušené maso i se šťávou přelijeme zpět do hrnce. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, namočené sušené houby, lžičku mleté pálivé papriky a dodusíme do měkka. Nakonec vložíme nakrájená oloupaná rajčata, krátce podusíme, přidáme smetanu, dosolíme a zahustíme.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny( z plece, z boku, nebo odřezky), 10 dkg slaniny, 4 zelené papriky, 2 větší cibule, 4 velká rajčata, 2 lžíce ústřicové omáčky (nebo sojové omáčky), mletý pepř, jíška, vývar, sůl.

Maso odblaníme, pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme cibuli a osmahneme. Vložíme připravené kostky masa, orestujeme, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme do měkka, občas podléváme vývarem nebo vodou. Asi v  polovině doby pečení přidáme na proužky nakrájené zelené papriky. Nakonec přidáme pokrájená oloupaná rajčata, šťávu dosolíme, ochutíme ústřicovou (sojovou) omáčkou a zahustíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.75 (2 Hlasujících)

0,75-1 kg zvěřiny z černé (krkovice, kýta, plec), 1 lžíce červeného vinného octa, 2 tenké pórky, 1 červená cibule, 1 žlutá nebo červená kapie, 12 sušených švestek, mletý pepř, 6 lžic oleje, sůl.

Maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso na něm opékáme ze všech stran asi 15 minut. Potom přilijeme ocet a ještě chvíli opékáme, až se ocet odpaří. Pak maso z pánve vyndáme do tepla. Do výpeku přidáme 3 lžíce oleje, na kolečka nakrájený pórek, jemně nakrájenou červenou cibuli a na nudličky nakrájenou papriku. Osolíme a dusíme asi 10 minut. Do hrnce vrátíme maso, podlijeme vodou, aby bylo vše téměř ponořené. Dusíme do měkka.  Když je maso téměř měkké, přidáme do směsi sušené švestky a dusíme ještě 15 minut.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,75-1 kg zvěřiny z plece, 1 dl bílého vína, 1 tenčí pórek, 4 stroužky česneku, mletý pepř, 1/2 lžičky tymiánu, 2 dl vývaru, olej, sůl.

Maso odblaníme a pokrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme špetkou tymiánu, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Když se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky nakrájený česnek, pórek a v předem vyhřáté troubě pečeme. Když maso začíná měknout, sundáme pokličku a dopečeme do měkka. Podle potřeby podléváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

0,75-1 kg mladé zvěřiny z kýty černé nebo jiné spárkaté zvěře), 8 dkg slaniny, 2 lžíce koňaku (nebo Staré Myslivecké), mletý pepř, 25 dkg žampionů nebo hřibovitých hub, 3 lžíce kečupu, 1 dl červeného vína, stroužek česneku, olej, sůl,  hladká mouka.

Odblaněnou kýtu nakrájíme na větší kostky, každou kostku protáhneme proužkem slaniny, pokapeme koňakem, potřeme olejem, vložíme do misky a necháme 2 dny v chladničce odležet. Kostky vyndáme z misky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na pánvi prudce opečeme. Maso vyndáme do tepla, na pánev vložíme plátky pokrájených hub, slabě osolíme, opepříme a dusíme do měkka. K houbám na pánev přidáme opečené kostky masa, kečup rozředěný vínem, utřený stroužek česneku a vše dohromady za občasného míchání krátce podusíme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.