Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.75 (4 Hlasujících)

0,75-1 kg zvěřiny (kýta, plec), 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 2,5 dl vývaru, 4 lžičky zavařených brusinek, 2 menší cibule, snítka petrželky,  sůl.

Zvěřinu odblaníme a nakrájíme na kostky. Kostky zvěřiny naložíme do marinády a necháme odležet do druhého dne. Kostky vyjmeme z marinády, necháme okapat a orestujeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, 1 cibuli posekáme a vše orestujeme. Kostky masa a zeleninu osolíme a dáme na pekáč, podlijeme částí marinády i s kořením. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C do měkka za občasného podlévání marinádou s vývarem. Z hotového ragú vyjmeme bobkové listy a kuličky koření. Porce na talířích ozdobíme lžičkou zavařených brusinek, několika kroužky cibule a snítkou petrželky.

Marináda: 2 dl červeného vína, 2 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček jalovce, 8 kuliček černého pepře, 1 chilli paprička.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50-75 dkg kýty z černé, 1 velká cibule, 2 rajčata, 2 papriky, 2 hrsti čerstvých hub, 1 lžíce sladké mleté papriky, majoránka, mletý pepř, sůl, instantní jíška, olej.

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a ze všech stran osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme do měkka. Pak přisypeme na plátky nakrájené houby, proužky paprik, pokrájená a oloupaná rajčata a krátce podusíme. Nakonec okořeníme majoránkou, zahustíme jíškou a dosolíme. Můžeme přidat i špetku tymiánu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,75-1 kg zvěřiny, 3 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 4 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 2 dl červeného suchého vína, sůl, mletý pepř.

Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do spotřebování surovin. Vrstvy prosypeme mletou paprikou. Perkelt dusíme pod pokličkou na velmi na mírném ohni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme. Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, pokrájené papriky, čerstvě umletý pepř a sůl. Promícháme a dusíme bez pokličky do změknutí masa. Podle potřeby dolijeme ještě během dušení troškou vody.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 Hlasující)

0,75-1 kg plecka z černé, 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, 3 lžičky sladké papriky, 1 kelímek zakysané smetany, 0,5 dl mléka, 2 lžičky hladké mouky.

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme odblaněné, na kostky nakrájené osolené maso a osmahneme. Přidáme papriku, zamícháme a hned podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Pak přidáme zakysanou smetanu, zahustíme moukou rozdělanou v mléce a provaříme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.80 (5 Hlasujících)

50-75 dkg kýty nebo plecka, 2 cibule, 1 jablko, 1 červená paprika, 2 dl bílého vína,   sůl, vývar (nebo rozpuštěná kostka masoxu ve vodě).

Maso odblaníme,  nakrájíme na kostky a smícháme v misce s marinádou. Necháme odležet v chladničce do druhého dne. Na drobno posekanou cibuli osmahneme na kastrole dozlatova, přidáme osolené kostky masa a orestujeme. Přidáme zbylou marinádu a opékáme za stálého míchání asi 10 minut, přiléváme víno. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky, papriku na proužky, vsypeme k masu a dusíme ještě asi 10 minut. Přilijeme vývar a dusíme do měkka.

Marináda:  4 lžičky ústřicové nebo sójové omáčky, 3 lžíce oleje, špetku pepře, ½ lžičky mletého nového koření a špetka soli.

 

 

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.