Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg kýty nebo plece z černé, 3 papriky, 3 rajčata, 6 prolisovaných stroužků česneku, špetka chilli, 3 cibule, lžička majoránky, sůl, 1,5 dl kečupu, 1 konzerva fazolí v tomatě.

Maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, opečeme na oleji s drobně nakrájenou cibulí a osolíme. Podlijeme vodou, přidáme nakrájené papriky, rajčata, prolisovaný česnek, chilli, majoránku, kečup a dusíme do měkka. Na závěr přidáme konzervu fazolí v tomatě a vše prohřejeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny z plecka nebo odřezků, mletý pepř, 1 lžička kari koření, na špičku nože chilli, šťáva z 1 citronu, 1 velká nastrouhaná cibule, 1 lžíce nastrouhaných ořechů, 2 dl vývaru nebo horká vodu s Masoxem, 1-2 lžíce strouhaného tvrdého chleba na zahuštění, sádlo, sůl.

Zvěřinu odblaníme a nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Pak přidáme kari koření, rozdrcené papričky chilli, citronovou šťávu. Necháme zasmahnout,  přidáme strouhanou cibuli a strouhané ořechy. Vše promícháme, přidáme vývar a dusíme do měkka. Je-li třeba, podlijeme ještě vodou. Šťávu zahustíme strouhaným chlebem.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 2.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny z boku nebo plece, 12 dkg slaniny, 4 zelené papriky, 2 větší cibule, 4 velká rajčata, sůl, mletý pepř, vývar, podle chuti feferonky, 1 hrneček rýže, 4 hřebíčky.

Zvěřinu odblaníme, pokrájíme na kostky (asi 4x4 cm), osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme 1 posekanou cibuli a osmahneme. Přidáme na proužky nakrájené zelené papriky a 2 pokrájená rajčata. Na to vložíme připravené kostky masa, vše osolíme a pod poklicí dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme  vývarem.
Připravíme si dušenou rýži s cibulkou a hřebíčkem a smícháme vše s dušeným masem. Naplníme do mísy, ozdobíme kousky syrových rajčat a paprik, malými červenými feferonkami a podáváme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1 -1,2 kg zvěřiny z černé (plecko, kýta nebo bok), 1 velká cibule, 10 dkg másla, 1 dl červeného vína, na špičku nože drobně posekaných papriček chilli, mletý pepř, zázvor,  2 listy celerové natě a libečku, 1 lžička mouky (nebo hrst strouhaného chleba), 2 lžíce sekaných mandlí a oříšků, olej, sůl,

Zvěřinu odblaníme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem, pokropíme olejem a červeným vínem a přidáme na špičku nože drobně posekaných papriček chilli (nebo chilli omáčku). Vše dobře promícháme a dáme alespoň na 2 hodiny odležet do chladničky. Na másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, posekanou celerovou nať a libeček, vložíme připravenou zvěřinu a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě slabě podléváme vínem. Když je zvěřina měkká, zahustíme šťávu strouhaným chlebem . Nakonec přidáme sekané mandle a oříšky. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.50 (1 Hlasující)

0,75-1 kg prorostlé zvěřiny z černé,  1dl 12° piva, 1 cibule, drcený kmín, 4 kuličky nového koření, muškátový oříšek, sádlo, hladká mouka, 2 dl vývaru, sůl.

Zvěřinu odblaníme, nakrájíme na kostky a osolíme. Na sádle osmahneme posekanou cibuli se špetkou drceného kmínu, vložíme masové kostky a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Mícháme, aby se nám cibule nepřipálila. Zalijeme vývarem, dosolíme, okořeníme muškátovým oříškem a přidáme nové kořením a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme pivem a povaříme. Omáčku procedíme na maso, ještě chvíli povaříme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.