Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.50 (1 Hlasující)

45 dkg masa z kýty mladé zvěřiny (např.: sele, kolouch, daňče, bažantí prsíčka z mladého bažanta), 20 dkg jater z mladšího kusu zvěřiny nebo drůbežích játrer 8 dkg slaniny, 20 dkg žampionů nebo hřibovitých hub, 10 dkg malých cibulek naložených v sladkokyselém nálevu, lžíce kečupu, mletý pepř, 1 dl červeného vína, lžíce ústřicové omáčky nebo worcesteru, citronová šťáva, olej, sůl.

Maso a játra nakrájíme na větší kostky a v kastrole opečeme na oleji a rozškvařené pokrájené slanině. Přidáme na plátky nakrájené houby, cibulky, kečup, víno a ústřicovou omáčku. Vše dusíme asi 10 minut až houby změknou. Nakonec osolíme, podle chuti zastříkneme citronovou šťávou a krátce podusíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

30-50 dkg zvěřiny z černé nebo jiné zvěřiny na guláš, 2 ostřejší klobásky, 20 dkg anglické slaniny v celku, 2 cibule, 2 kyselé okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, gulášové koření, sůl, 1 lžíce sádla, chilli omáčka, malá konzerva nakládaných fazolí v tomatu, světlé pivo na podlévání.

Pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na sádle. Maso nakrájené na kostky orestujeme společně s kostičkami poloviny slaniny. Osolíme, spojíme s cibulí, podlijeme trochou piva a pod pokličkou dusíme do měkka. Klobásky nakrájíme na kolečka, zbylou slaninu na kostičky a společně orestujeme. Vajíčka pokrájíme na větší kousky, okurky na kostičky, přidáme k masu a v závěru vmícháme konzervu fazolí v tomatu. Ochutíme ostrou chilli omáčkou a prohřejeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.50 (1 Hlasující)

50 dkg kýty nebo hřbetu z mladé zvěřiny (sele, kolouch, srnče, muflonče), 20 dkg uzeného bůčku,  ústřicová omáčka, 2-3 zelené papriky, 3 rajčata (můžeme nahradit zeleninovým lečem), 1 cibule, kečup, chilli omáčka, solamyl, olej, sůl.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu a zprudka opečeme. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme na hranolky  pokrájenou uzeninu a proužky paprik. Vše orestujeme. Přidáme lžíci ústřicové omáčky, kousky nakrájených a oloupaných rajčat, přiostříme chilli omáčkou, dochutíme kečupem, krátce orestujeme a zahustíme solamylem namočeným ve vodě. Směs můžete zjemnit smetanou nebo v bramboráku zapéct se sýrem.
Hotovou směsí můžeme také naplnit bramborák (dáme na polovinu bramboráku a přehneme), nebo směsí naplníme tortylu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (1 Hlasující)

50 dkg z kýty mladé zvěřiny, 1 cibule, 6 žampionů, 1 stroužek česneku, 2 sladko-kyselé okurky, 1 lžička divokého koření (nebo jiné koření na steaky), 4 lžíce kečupu, pepř, worcester, feferonka, olej, sůl.

Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, pokapeme olejem a worcesterem. Necháme uležet. Na trošce oleje maso prudce opečeme, přidáme nakrájené žampiony, cibuli a krátce orestujeme. Ke konci přidáme nakrájené okurky, rozmačkaný česnek, kolečka feferonky a kečup. Dochutíme solí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

50 dkg kýty z mladého kusu černé, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 červená paprika, kečup, oblíbené koření, sůl, pepř , olej, worchester, sojová omáčka.

Maso nakrájíme na nudličky, pokapeme olejem, worcesterem, sojovou omáčkou, osolíme, dle chuti okořeníme kořením a pepřem. Promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Maso na oleji osmažíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku. Krátce orestujeme, přidáme kečup (i pálivý), rozmačkaný česnek a dochutíme a krátce orestujeme. Podáváme s bramboráčkama.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.